Ministerul Sănătăţii: Lămpile UV nu sunt recomandate pentru dezinfecția în școli şi nici pentru uz casnic

 Ministerul Sănătăţii: Lămpile UV nu sunt recomandate pentru dezinfecția în școli şi nici pentru uz casnic

Lămpile UV nu sunt recomandate pentru dezinfecția în școli şi nici pentru uz casnic. Este avertismentul Ministerului Sănătăţii şi al Institutului de Sănătate Publică.

Radiațiile UV sunt cancerigene, pot produce cataractă, conjuctivite, sau alte reacții la nivelul ochilor, precizează autorităţile. Potrivit acestora, este contraindicat să fie folosite în încăperi în care sunt oameni. După utilizare, camera trebuie aerisita.

Lămpi asemănătoare, dar care au fost folosite în timpul orelor de curs au provocat neplăceri în cazul a 14 elevi din Galaţi. Pentru că episodul nu a fost singular autorităţile au intrat în alertă şi au anunațat că aceste aparate nu sunt recomandate în şcoli.

Epidemiolog doctor INSP: ″Au fost foarte multe accidente care s-au întâmplat în urma utilizării necontrolate. În primul rând afectează ochi,i vederea de la o arsură a conjuctivei până la o problemă gravă de vedere″⁣.

Cum mulţi adminstratori de şcoli au cerut lămpi UV, acum, unii dintre părinţii care au dat bani pentru ele sunt revoltaţi că nu mai sunt folosite. Autoritiatile insistă că lămpile pot fi puse în funcţiune doar atunci când copiii nu sunt în clasă. În plus trebuie să fie manevrate de personal pregătit.

Citeste intreaga stire pe : https://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/ministerul-sanatatii-lampile-uv-nu-sunt-recomandate-pentru-dezinfectia-in-scoli-si-nici-pentru-uz-casnic.html