Austria testează eficienţa vaccinului Pfizer împotriva variantei sud-africane de Covid-19

 Austria testează eficienţa vaccinului Pfizer împotriva variantei sud-africane de Covid-19

Autorităţile din Austria oferă vaccin anti Covid gratis şi fără să țină cont de grupele prioritare fiecărui locuitor de peste 16 ani dintr-un district, care se confruntă cu un val de infectări.

Astfel, se testează în lumea reală eficienţa vaccinului Pfizer împotriva variantei sud-africane a coronavirusului mai contagioasă.

Peste 34.000 din cei 50.000 de rezidenţi eligibili din districtul Schwarz, în apropiere de Insbruk se înregistraseră, până vineri, 5 martie, pe platforma online de programare.

Studiul din Austria este parte a unui efort global pentru găsirea răspunsului la o întrebare crucială: funcţionează sau nu vaccinurile, dezvoltate anul trecut împotriva, mutaţiilor virusului apărute, recent?

Dacă nu, oamenii de ştiinţă trebuie să adapteze serurile pentru noile tulpini. Studiile de laborator au arătat că anumite vaccinuri au o eficienţă mai scăzută oferind, totuşi, o protecţie încă semnificativă – împotriva variantei descoperită, prima dată în Africa de sud, în decembrie, dar care s-a răspândit, de atunci în toată lumea.

Sursa : stirileprotv.ro