Doar 50% din elevii din clasele terminale vor merge la școală în scenariul roșu. Ordin comun al miniştrilor Educației și Sănătății

Potrivit unui ordin comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, în scenariul 3, în care până acum mergeau la școală doar elevii de ciclu primar și copiii de grădiniță, merg de acum înainte și elevii din anii terminali, dar doar câte o jumătate de clasă fizic, ceilalți vor face ore online.

Iată principalele modificări aduse de noul ordin comun, ordinului comun nr 3.235/93, cel emis în februarie pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

  • Scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică, cu excepția depășirii pragului de 6/1000, unde intrarea în carantină se aplică imediat.
  • În situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori dar mai mică de 6/1000 de locuitori participarea la ore este cu prezență fizică în unitatea de învățământ pentru:

– toți preșcolarii și elevii din învățământul primar,

Citeste intreaga stire pe : https://observatornews.ro/eveniment/doar-50-din-elevii-din-clasele-terminale-vor-merge-la-scoala-in-scenariul-rosu-ordin-comun-al-ministrului-educatiei-si-ministrului-sanatatii-411850.html