Florin Cîţu: Nu trebuie să ne relaxăm. Dacă nu respectăm regulile, lucrurile se vor înrăutăţi

 Florin Cîţu: Nu trebuie să ne relaxăm. Dacă nu respectăm regulile, lucrurile se vor înrăutăţi

Prim-ministrul Florin Cîţu a spus că nu pot fi impuse noi măsuri de relaxare în condiţiile în care se constată o creştere a numărului de infecţii cu COVID-19 şi că „lucurile se vor înrăutăţi” dacă românii  nu vor respecta în continuare regulile. În acelaşi timp, premierul a declarat că va face tot posibilul pentru a menţine economia deschisă.

„Nu trebuie sa ne relaxăm. Trebuie să purtăm mască în spaţiu public de fiecare dată. A început să crească iar numărul persoanelor testate pozitiv şi depinde doar de noi să menţinem situaţia sub control. Dacă nu respectăm regulile, veţi vedea că lucrurile se vor înrăutăţi”, a declarat premierul Cîţu.

Şeful guvernului a dat ca exemplu situaţia din noiembrie 2020 când respectarea regulilor a dus la scăderea numărului de bolnavi şi decese provocate de COVID-19.

„Purtăm mască, distanţare socială, dezinfectant. E foarte important dacă vrem să menţinem această situaţie sub control”, a spus Cîţu.

De asemenea, Cîţu a spus că va face tot posibilul pentru a menţine economia deschisă.

„Vrem să rămânem cu economia deschisă pentru că doar cu o economie deschisă putem sa plătim acest cost al pandemiei”, a declarat Florin Cîţu.

Citeste intreaga stire pe : https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/florin-citu-nu-trebuie-sa-ne-relaxam-daca-nu-respectam-regulile-lucrurile-se-vor-inrautati-1463513