Premierul Cîțu: Să introduci taxe în această perioadă este sinucigaș, îți omori economia

 Premierul Cîțu: Să introduci taxe în această perioadă este sinucigaș, îți omori economia

Premierul Florin Cîțu a ținut să precizeze, sâmbătă, faptul că Guvernul PNL-USR-PLUS și UDMR nu va introduce taxe noi anul acesta, într-o perioadă marcată de pandemia de Covid-19.

Aflat în Vrancea, la o dezbatere organizată de Consiliul Judeţean pe tema bugetului din acest an, șeful Guvernului a afirmat că o eventuală măsură de introducere a unor taxe noi în această perioadă dificilă din punct de vedere econmomic ar fi una … sinucigașă.

În opinia sa, cea mai bună metodă de a aduna bani mai mulți la buget este colectarea mai eficientă a taxelor actuale, cu ajutorul digitalizării.

”Toți se întreabă și am și văzut în spațiul public, se reîncălzește o ciorbă mai veche, asta cu taxele. Nu, nu introducem taxe. Să introduci taxe într-o perioadă în care pi-ul potențial sau dinamica economiei este sub potențial, este sinucigaș, îți omori economia, să crești taxele pe care le ai. Nu. România are resurse de a reveni în economie, trebuie doar o colectare mai bună. Și acest lucru se face, nu cred că doar să schimbi un om sau să schimbi doi oameni, vei face o colectare mai bună. Digitalizarea este singura soluție pe care am observat-o în ultimii 20 de ani, 30 de ani în Uniunea Europeană, care a crescut colectarea impozitelor permanent.” – a spus Cîțu.

Sursa : stirileprotv.ro