Raed Arafat, anunt de ultim moment despre lockdown

 Raed Arafat, anunt de ultim moment despre lockdown

Romania trece prin momente grele din cauza pandemiei de coronavirus. Numarul cazurilor de infectare cu COVID-19 a crescut foarte mult in ultimele zile. In acest context, Raed Arafat face noi precizari privind intrarea Romaniei in lockdown.

Romania intra in lockdown?

Seful DSU a vorbit despre modul in care evolueaza pandemia de coronavirus in Romania. Secretarul de stat, spune ca ne confruntam cu riscul raspandirii mai rapide din cauza noii tulpini care devine predominanta in toate tarile.

De asemenea, Arafat a mentionat ca situatia din sistemul sanitar devine din ce in ce mai grea din cauza aglomerarii spitalelor.

”Trebuie sa se inteleaga peste tot (…) in mana noastra sta daca continuam sa crestem incidenta si sa trebuiasca sa luam masuri de limitare a circulatiei (…) De noi depinde acest lcuru. Ne confruntam cu riscul raspandirii mai rapide din cauza noii tulpini care devine din ce in ce predominanta peste tot si un sistem sanitar care oricum este aglomerat in acest moment”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Secretarul de stat mentioneaza ca ”depinde de noi unde vom ajunge si daca vom ajunge sa mai luam masuri de carantinare”.

Raed Arafat a specificat ca acesta este motivul pentru care toate localitatile tarii sunt monitorizate si unde se impun masuri locale sau zonale de carantina acestea vor fi luate.

Seful DSU a mai avertizat ca in cazul in care masurile zonale nu vor fi impuse corect, am putea ajunge la masuri mai drastice pe plan national, adica la un lockdown. continuare