Ghidul celor vaccinați, publicat în premieră de autoritățile din SUA. Ce au și ce nu au voie să facă persoanele care au încheiat procesul de imunizare

 Ghidul celor vaccinați, publicat în premieră de autoritățile din SUA. Ce au și ce nu au voie să facă persoanele care au încheiat procesul de imunizare

Centrul american pentru Controlul Răspândirii Bolilor (CDC) a publicat mult-așteptatul ghid pentru persoanele care s-au vaccinat complet împotriva COVID.

Potrivit noilor indicații, persoanele care sunt complet vaccinate împotriva COVID-19 pot să viziteze în siguranță alte persoane vaccinate precum și mici grupuri de persoane nevaccinate, în anumite circumstanțe, cu condiția de a păstra anumite măsuri de precauție.

„Odată cu creșterea numărului de persoane vaccinate, nivelul infecției comunitare cu COVID-19 scade, iar pe măsură ce înțelegem mai bine imunitatea față de coronavirus, căutăm să actualizăm recomandările pentru public”, spun oficialii CDC.

CDC definește persoanele complet vaccinate drept persoanele care au făcut în urmă cu cel puțin două săptămâni cea de-a doua doză de vaccin Moderna sau Pfizer sau care au făcut în urmă cu cel puțin două săptămâni unica doză de vaccin Johnson and Johnson.

Dovezile că persoanele vaccinate nu răspândesc COVID-19 sunt tot mai numeroase însă oamenii de știință vor să înțeleagă cât de mult durează protecția pe care o aduce vaccinul.

Citeste intreaga stire pe : https://www.antena3.ro/externe/cdc-sua-persoane-complet-vaccinate-calatorii-masca-595430.html