Anchete la Spitalul Judeţean Sibiu, în urma dezvăluirilor. “Scade încrederea omului în sistemul de sănătate”

 Anchete la Spitalul Judeţean Sibiu, în urma dezvăluirilor. “Scade încrederea omului în sistemul de sănătate”

Mai multe anchete vizează secția ATI a Spitalului Județean Sibiu, după ce o fostă angajată a lansat acuzații șocante la adresa medicilor și asistentelor care lucrează acolo.

Conducerea spitalului a făcut marți dimineață un control inopinat în secție și a anunțat și un audit. Și Corpul de Control al Ministerului Sănătății va analiza ce se întâmplă acolo. În paralel, la Parchet, unde s-a deschis un dosar penal, au sunat mai multe persoane care vor să depună sesizări referitoare la spital.

Fosta angajată a spitalului susține că personalul așteptă ca pacienților conștienți să li se descarce telefoanele mobile, ca să nu mai poată comunica familiei ce se întâmplă în salon. Medicii, susține ea, evitau să intre în zona roșie.

Fostă angajată„Au intrat doi în modular într-o lună, o lună jumate cât am stat eu acolo, dar au venit doar așa, să se uite cine mai moare, cine mai trăiește, la cine mai punem sedare, la cine mărim sedarea. Nu am văzut pe nimeni interesat de terapia bolnavului cu insuficiență respiratorie și cu Covid.”

Nora unui bătrân decedat acolo spune că zile în șir nu a putut afla nimic despre cel drag internat acolo.

Citeste intreaga stire pe : https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/anchete-la-spitalul-judetean-sibiu-in-urma-dezvaluirilor-scade-increderea-omului-in-sistemul-de-sanatate.html