Festivalurile și concertele ar putea avea loc vara asta, fără limită de participanți. Ce măsuri se vor impune

 Festivalurile și concertele ar putea avea loc vara asta, fără limită de participanți. Ce măsuri se vor impune

Festivalurile și concertele ar putea fi organizate în vară fără să fie impus un număr limitat de participanți.

Vor exista însă anumite condiții, spune Ministrul Culturii. Ar putea fi primiți doar cei care s-au vaccinat anti-Covid, au un test negativ sau un document care să arate că au trecut prin boală.

Sunt luate în calcul și corturi de testare rapidă la intrare. Aceste scenarii depind însă de evoluția situației epidemiologice. Chiar și așa, organizatorii de festivaluri au început pregătirile.

Festivalul de film Transilvania se pregătește pentru ediția cu numărul 20. Peste 150 de pelicule vor rula timp de 10 zile, în diferite locuri din Cluj-Napoca.

Tudor Giurgiu, președinte TIFF: „Pregătim ambele scenarii posibile, atât varianta outdoor, open air integral sau o variantă de proiecții în aer liber și proiecții indoor. Avem acum un întreg arsenal de echipamente, de lămpi, de sisteme de măsurat temperatura pe care le vom avea la dispoziție din nou pentru această ediție. Anul trecut am avut acest prag de 500 de spectatori, anul acesta mi s-ar părea firesc să fie pe la 1000 – 1500, urmărind și practica altor țări”.

Citeste intreaga stire pe : https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/festivalurile-si-concertele-ar-putea-avea-loc-vara-aceasta-fara-limita-de-participanti-ce-masuri-se-vor-impune.html