Noi centre de vaccinare, în localitățile unde rata infectărilor a sărit de 4.5

 Noi centre de vaccinare, în localitățile unde rata infectărilor a sărit de 4.5

Comitetul de coordonare a vaccinării deschide noi centre de vaccinare în localitățile unde incidența infectărilor a sărit de 4.5.

Este vorba de nouă orașe mari, unde se vor putea vaccina toți doritorii în baza criteriilor de prioritate, inclusiv românii din etapa a treia.

De altfel, la a doua doză vor putea să-și descarce adeverința de vaccinare și în format electronic.

Între timp, la nivel național, 60.000 de români s-au înscris de luni până marți pentru a se imuniza cu vaccinul produs de AstraZeneca. Jumătate au peste 65 de ani.

Pentru localitățile în care rata de infectare a început să crească mult, Comitetul a decis să deschidă centre suplimentare de vaccinare și să permită vaccinarea persoanelor din etapa a treia.

Este vorba de Alba Iulia, Timișoara, Brașov, Sânpetru, Baia Mare, Zalău, Petroșani, Cluj Napoca, Giurgiu.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare„În aceste zile urmează să se deschidă posibilitatea de programare pentru etapa a treia în județele și municipiile la care rata de incidență este mai mare de 4.5. Vom deschide noi cabinete de vaccinare, unde vom putea distribui vaccinul de la compania AstraZeneca.”

Citeste intreaga stire pe : https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/noi-centre-de-vaccinare-in-localitatile-unde-rata-infectarilor-a-sarit-de-4-5.html