Municipiul Constanţa intră în scenariul roşu. Ce restricții se vor impune

 Municipiul Constanţa intră în scenariul roşu. Ce restricții se vor impune

Municipiul Constanţa intră din noaptea de miercuri spre joi, de la ora 24,00, în scenariul roşu, ca urmare a depăşirii incidenţei cumulate a cazurilor de Covid-19, de 3/1.000 de locuitori, a hotărât Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu-Iulian Coşa, a declarat că restaurantele vor putea funcţiona doar în sistem delivery sau la terase, în spaţii deschise.

“Urmare a întrunirii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a constatat depăşirea pragului de 3 la mie a ratei de incidenţă, ceea ce înseamnă că automat intră în vigoare măsurile specifice acestui prag, cele mai de impact fiind cele legate de operatorii economici care prepară hrana, mă refer la restaurante. Ei vor avea voie să funcţioneze doar în sistem delivery sau la terase, în spaţii deschise. De asemenea, se interzice funcţionarea sălilor de spectacole, a cinematografelor, teatrele şi altor instituţii de acest gen. Jocurile de noroc sunt interzise, putând funcţiona doar vânzătorii de bilete de tip loto şi bilete de pariuri, dar doar pentru achiziţionarea acelor bilete, după care trebuie părăsită incinta spaţiului respectiv”, a spus Coşa după întrunirea CJSU Constanţa.

Citeste intreaga stire pe : https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/municipiul-constanta-intra-in-scenariul-rosu-ce-restrictii-se-vor-impune.html