Unul dintre cei mai importanți medici ai României, mărturie șocantă în cazul ATI Sibiu. ”Fratele meu a murit legat de pat. Era coerent, avem filmarea”

 Unul dintre cei mai importanți medici ai României, mărturie șocantă în cazul ATI Sibiu. ”Fratele meu a murit legat de pat. Era coerent, avem filmarea”

Unul dintre cei mai importanți medici ai României a făcut o mărturie șocantă în cazul ATI Sibiu, după ce un fost cadru medical de acolo a declarat pentru presa locală,

sub protecția anonimatului, că au fost omorâți pacienți cu COVID-19 aflați în secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Reputatul doctor a spus că fratele lui, la fel de valoros în domeniul medical, a murit legat de pat. El a precizat că are o filmare tulburătoare.

Unul dintre cei mai importanți medici ai României, mărturie șocantă

Profesorul universitar doctor Benedek Imre, unul din cei mai buni cardiologi din România, a spus că fratele lui, profesor doctor Benedek Istvan, cel care a făcut primul transplant de măduvă la un bolnav adult în ţară, a murit legat de pat la ATI Mureş, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19.

“Fratele meu a fost legat de pat și este real că familia posedă un film în care se vede că fratele meu vorbește coerent, expune părerea și roagă să fie dezlegat.

Acest lucru nu se întâmplă. Noi acest film nu-l vom difuza, pentru că este sentimental foarte greu de acceptat. Însă, este o anchetă în derulare, anchetă penală, de aceea nici nu aș putea să vă deslușesc prea multe.

Am pierdut un om care a făcut primul transplant de măduvă la un bolnav adult în ţară, care a făcut o clinică de Hematologie și fratele lui, adică subsemnatul, o clinică de cardiologie internațională. Am pierdut un om pentru noi și pentru țară foarte valoros.”, a spus medicul Benedek Imre, la Antena 3.

Luni, 8 martie 2021, procurorii au deschis un dosar penal pentru omor, în cazul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, după ce a fost publicat un articol în publicația locală Turnul Sfatului.

Un fost angajat al Secţiei ATI de la acest spital a spus că atât el cât şi alte cadre medicale au omorât pacienţi cu COVID-19. Mai exact, pentru că ar vrea să nu mai audă cum se vaită pacienții, medicii și asistentele i-ar seda și intuba de multe ori fără să fie

necesar, astfel că, ignorați, ei ar ajunge să moară sufocați. În plus, unii dintre cei internați s-ar fi ales cu răni la mâini, după ce au fost legați de pat.

Integral pe impact.ro