Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv cererea DNA de plasare sub control judiciar a Elenei Udrea

 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv cererea DNA de plasare sub control judiciar a Elenei Udrea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv cererea DNA de plasare sub control judiciar a Elenei Udrea.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv, joi, cererea DNA privind plasarea fostului ministru Elena Udrea sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi ţara, în dosarul în care aceasta a fost condamnată în primă instanţă la opt ani închisoare, transmite Agerpres.

Instanţa supremă a respins, ca nefondată, contestaţia procurorilor, după ce Udrea a primit o decizie favorabilă şi la Curtea de Apel Bucureşti.

Elena Udrea a fost condamnată, pe 2 martie, de Curtea de Apel Bucureşti la opt ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită şi spălare a banilor, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu din 2009.

Decizia nu este definitivă, însă după câteva zile DNA a solicitat ca Udrea să fie plasată sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi ţara, având în vedere declaraţiile date de aceasta la adresa judecătoarei care a condamnat-o, dar şi posibilitatea ca ea să plece din România înainte de a fi condamnată definitiv, aşa cum s-a întâmplat în 2018, când a fugit în Costa Rica.

Citeste intreaga stire pe : https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/inalta-curte-de-casatie-si-justitie-a-respins-definitiv-cererea-dna-de-plasare-sub-control-judiciar-a-elenei-udrea.html