Tot ce trebuie să știi despre vaccinul împotriva Covid-19 produs de AstraZeneca

 Tot ce trebuie să știi despre vaccinul împotriva Covid-19 produs de AstraZeneca

21 November 2020, Ukraine, —: A medical syringe and an a vial written on it coronavirus (COVID-19) vaccine are pictured in front of the AstraZeneca biopharmaceutical company logo. Pharmaceutical giant AstraZeneca and the University of Oxford on Monday said that interim clinical trial data suggests its Covid-19 vaccine is, on average, 70.4-per-cent effective when combining figures from two dosing regimens. Photo: Pavlo Gonchar/SOPA Images via ZUMA Wire/dpa

Vaccinul AstraZeneca/Oxford, a cărui utilizare a fost suspendată joi în Danemarca ca măsură de precauţie, este puţin costisitor, uşor de depozitat şi a fost dezvoltat pe baza unui virus care afectează cimpanzeii.

Acestea sunt câteva dintre cele cinci lucruri bine de ştiut despre acest vaccin, prezentate de AFP.

Vaccinul AstraZeneca, conceput pe baza unui virus comun la cimpanzei

Acest vaccin a fost dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea din Oxford împreună cu gigantul anglo-suedez AstraZeneca.

Este un vaccin “vector viral” – el ia ca suport un alt virus (un adenovirus obişnuit în rândul cimpanzeilor) care a fost slăbit şi modificat genetic pentru a preveni replicarea noului coronavirus în corpul uman.

Modul său de a livra material genetic în celule, ordonându-le să atace SARS-CoV-2, a fost comparat cu un “cal troian”.

Avantajele vaccinului AstraZeneca

Vaccinul AstraZeneca/Oxford are avantajul de a fi ieftin (aproximativ 2,50 euro pe doză, cu variaţii în funcţie de costurile de producţie locale). La cererea Universităţii Oxford, AstraZeneca şi-a luat angajamentul de a nu obţine profit din acest produs.

Citeste intreaga stire pe : https://stirileprotv.ro/stiri/international/tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-vaccinul-impotriva-covid-19-produs-de-astrazeneca.html