Oamenii nu mai pot folosi cuvintele „mamă” și „tată”. Motivul este uluitor

 Oamenii nu mai pot folosi cuvintele „mamă” și „tată”. Motivul este uluitor

Cuvintele „mamă” și „tată” nu mai pot fi folosite în cadrul Parlamentului European. Aceste substantive ar dăuna limbajului incluziv.

Cuvintele „mamă” și „tată” nu vor mai fi folosite pentru că dăunează limbajului incluziv. De asemenea, nici sintagma „oameni sănătoși”. Lista completă a cuvintelor de evitat în Parlamentul European este chiar aici.

Reprezentanții Parlamentului European au elaborat un nou ghid lingvistic, destinat politicienilor și oficialilor, cu scopul de a trasa o nouă direcție care să îmbunătățească „limbajul incluziv”.

Va fi interzis să folosească termeni precum „mamă”, „tată”, „trans”, „gay” sau „lesbiană”, denumiri care ar putea fi lipsite de respect pentru anumite minorități etnice sau de gen.

Simona Baldassarre, europarlamentar din partea Partidului Liga, condus de Matteo Salvini, este cea care a denunțat aceste indicații făcute de Parlamentul European, conform Il Giornale.

Tot ea afirmă că Departamentul pentru Egalitate, Incluziune și Diversitate a realizat „ghidul limbajului sensibil”, care se adresează

personalului instituției Parlamentului European, pentru a „comunica corect problemele legate de dizabilități, minorități de gen, rasă, etnie sau religie”. Documentul oficial al cuvintelor de evitat în Parlamentul European, chiar aici.

Integral pe stirilekanald.ro