S-au anuntat noile restrictii care intra in vigoare de vineri seara

 S-au anuntat noile restrictii care intra in vigoare de vineri seara

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta s-a reunit joi pentru a decide in legatura cu posibile noi restrictii in vederea limitarii pandemiei.

In functie de localitatea in care locuiesc, romanii vor fi nevoiti sa respecte un nou set de masuri. Anuntul a fost facut de seful DSU, Raed Arafat, potrivit acestuia, Guvernul a aprobat deja noile restrictii pentru limitarea raspandirii infectiilor cu coronavirus.

“La acest moment, acest lucru (interdictia de iesire din localitate – n.r.) nu a trecut prin Comitetul National. Acest punct nu se aplica, nu va fi interdictie de iesire din localitate”, a precizat seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Noile masuri.

– Unde incidenta va fi peste 4 la mie in ultimele 14 zile in timpul weekend-ului (vineri, sambata, duminica) circulatia va fi permisa doar pana la orele 20.00, iar la operatorii economici activitatea va fi permisa pana la orele 18.00.

– Daca incidenta depaseste 7,5 la mie, circulatia va fi permisa pana la orele 20.00 toata saptamana, iar activitatea operatorilor pana la ora 18.00.

– Pentru noaptea de 27/28.03 masura va fi extinsa pana la ora 22.00 pentru persoanele care se vor deplasa pentru a participa la sarbatoarea Pesah(sarbatoarea religioasa a poporului Israel)

Pentru noaptea de 3 aprilie spre 4 aprilie se va permite circulatia persoanelor in intervalul orar 20.00 – 02.00 pentru participarea la slujbele religioase cu ocazia Pastelui Catolic.

Integral pe fabricatinromania.info