Cum să mâncăm corect de Paște, după ce am ținut post. Organismul poate avea de suferit
Masa de Paște este una plina de bunătăți. Cu ocazia acestui eveniment, gospodinele pregătesc tot felul de bucate alese, care mai de care mai gustoase și cu toții vrem să le gustăm pe toate.
Ar trebui să știm că nu este tocmai bine să mâncăm în exces, mai ales după o perioadă bună în care am ținut post și organismul nostru s-a dezobișnuit de anumite alimente.
Șefa Disciplinei de Nutriţie comunitară şi igiena alimentelor din cadrul Universităţii de Medicină din Târgu Mureş, Monica Tarcea, oferă sfaturi importante în acest sens.
După post, atenție la alimentație
Sâmbătă este ultima zi a postului Mare al Paștelui. Timp de 40 de zile, credincioșii au consumat doar alimente de natură vegetală, fără carne, ouă sau lactate.
Cu toții sunt în așteptarea mesei de Paște, când se vor putea înfrupta din toate bunătățile pe care le-au pregătit gospodinele și alți bucătari iscusiți.
Cu toate acestea, trebuie să fim foarte atenți la ce consumăm, pentru că am putea avea probleme.
Șefa Disciplinei de Nutriţie comunitară şi igiena alimentelor din cadrul Universităţii de Medicină din Târgu Mureş, Monica Tarcea, a explicat că organismul ar putea avea de suferit din cauza acestei treceri bruște de la un stil alimentar la altul.
Pasul de la o dietă alimentară bazată pe vegetale din perioada de post la una bogată în carne, grăsimi şi carbohidraţi poate avea repercursiuni grave în cazul organismului, care se adaptează greu la noile schimbări.
„Trecerea bruscă de la perioada de reţinere la consumul de carne, grăsime, alimente de origine animală, adică de la perioada de post, către acele alimente tradiţionale care sunt pe farfurie în zilele de Paşte practic este un abuz alimentar urmat de o serie de repercusiuni.
Nu pentru toată lumea, dar pentru unii poate să apară această reacţie secundară a organismului care este şocat de schimbarea bruscă a alimentelor din farfurie”, a spus medicul.
Integral pe fresh24.ro