Țigările clasice ar putea dispărea complet în următoarele decenii din SUA și Europa

 Țigările clasice ar putea dispărea complet în următoarele decenii din SUA și Europa

Țigările ar putea dispărea de pe piață până în 2050 în SUA, Australia, în multe țări din Europa și în mare parte din America Latină,

pe măsură ce fumătorii renunță la acest obicei sau adoptă produse alternative, arată un raport citat de Bloomberg.

Studiul publicat marți de analistul Adam Spielman arată că giganții tutunului trebuie să investească serios în alternativele la țigări, pe măsură ce această industrie trece printr-o serie de schimbări fundamentale și se îndepărtează de țigările clasice.

Numărul copiilor care s-au apucat de fumat a scăzut cu aproape 75% în ultimii 20 de ani, iar consumul de tutun în rândul bărbaților este în declin pentru prima dată în istorie. Iar producția de țigarete s-a prăbușit în ultimele decenii.

Philip Morris, compania care deține celebrele branduri de produse din tutun Marlboro și Chesterfield, a transmis că țigările clasice ar putea începe să fie considerate „demodate”, iar consumatorii vor renunța la ele în următorul deceniu.

Compania americană se pregătește pentru acest moment, fiind unul dintre primii giganți din industrie care au introdus produse alternative pentru fumători – cu tutun încălzit – care acum îi aduc aproape un sfert din venituri.

Însă acest trend nu se regăsește în toate statele lumii. În țări precum China, Franța și Rusia, fumatul ar putea rămâne un obicei comun și după anul 2050.

Sursa: stirileprotv.ro