Obiceiuri Rusalii 2021. Ce semnifică frunzele de nuc în această zi sfântă

 Obiceiuri Rusalii 2021. Ce semnifică frunzele de nuc în această zi sfântă

Rusaliile se sărbătoresc la 50 de zile după Paște, primind și denumirea populară de Cincizecime.

În această zi, se prăznuiește Pogorârea Sfântului Duh, promisă de Iisus în ziua în care S-a înălțat la ceruri. Prima zi de Rusalii

pică întotdeauna într-o zi de Duminică, iar în următoarea zi, lunea, se sărbătorește Sfânta Treime. Astfel, în 2021, creștinii sărbătoresc Rusaliile pe data de 20 și 21 iunie.

Ce reprezintă Rusaliile

În această zi sfântă, creștinii ortodocși și catolici sărbătoresc Pogorârea Duhului Sfânt peste sfinții apostoli, reprezentând ultima sărbătoare din ciclul pascal.

Se consideră că în această zi s-a întemeiat biserica creștină. În ziua în care s-a pogorât Duhul Sfânt, apostolii au primit abilități speciale. Spre exemplu, aceștia au avut posibilitatea de a vorbi în limbi străine, necunoscute lor până atunci.

Atât în prima, cât și în a doua zi de Rusalii, se oficiează slujbe speciale în biserici, iar credincioșii aduc frunze de nuc și de tei pentru a fi sfințite.

Frunzele de nuc au o semnificație specială în ziua de Cincizecime. Se spune că Duhul Sfânt s-a pogorât asupra apostolilor ca o limbă de foc, iar frunzele de nuci ar semnifica tocmai asta.

Casele și icoanele se împodobesc cu ramurile sfințite, având puterea de a îndepărta spiritele rele. De asemenea, se mai folosesc și frunzulițe de leuștean, pelin sau chiar usturoi.

Integral pe agromedia.ro