Bicarbonatul de sodiu. 10 utilizări pentru gospodărie și pentru propria sănătate

 Bicarbonatul de sodiu. 10 utilizări pentru gospodărie și pentru propria sănătate

Bicarbonatul de sodiu nu trebuie să lipsească din nicio casă!

Este un adevărat ingredient minune, care te poate scoate din necaz în multiple situații limită! Și dacă majoritatea gospodinelor îl

folosesc ca agent de fermentare în prăjituri și checuri, pe lângă utilizările culinare – bicarbonatul de sodiu este de mare ajutor și în alte conjuncturi.

Iată 10 de utilizări pentru gospodărie și pentru propria sănătate pentru bicarbonatul de sodiu – NaHCO

3 – compus chimic care genereaza dioxid de carbon cand este amestecat cu un acid.

  1. Ajută la îndepărtarea petelor de ulei de pe haine. Iată cum folosești bicarbonatul de sodiu ca să scapi de uleiul de pe haine. Pune deasupra petei o bucată de șervețel de bucătărie pentru a absorbi din grăsime. Acoperă apoi pata cu pudră de bicarbonat de sodiu. Apasă puțin pudra de bicarbonat cu o lingură pentru a absorbi bine uleiul. Lasă să acționeze 5 minute, apoi toarnă detergent lichid de vase peste pată și spală.
  2. Ajută la menținerea bucătăriei curate. Fiind un produs extrem de versatile, bicarbonatul de sodiu se transformă într-un produs de curățare excelent în bucătărie. Ajută la îndepărtarea petelor dificile, precum arsurile si mirosurile neplăcute cuptorul, fără chimicale periculoase, din comerț.
  1. Elimină pesticile din legume și fructe. Pentru a elimina pesticidele care contaminează legumele și fructele dorite, se vor înmuia în apa cu bicarbonat de sodiu timp de 15 minute.
  2. Stinge focul provocat de ulei/grăsime. Bicarbonatul de sodiu se folosește în compoziția spumei din extinctoare. Ingredientul reacționeaza cu caldura si produce dioxid de carbon, care înăbusă flacarile. Tine recipiente cu bicarbonat de sodiu langa argaz, gratar si in garaj, pentru a opri imediat orice flacără.
  3. Curăța covorul. Daca ai o pată pe covor, presară deasupra un strat subtire de bicarbonat de sodiu și, cu un amestec 1:1 de otet si apa, pulverizează lichid peste bicarbonat. După 1 ora sau pana suprafata se usuca de tot; curata locul patat cu o perie si aspira ce ramane.

Integral pe redacția.ro