De ce NU se spune La mulți ani, Maria! pe 15 august. Motivul pentru care se crede că este păcat

De ce nu spunem La mulți ani, Maria, pe 15 august. Dintotdeauna a fost o dilemă legată

de sărbătoarea de Sfânta Maria, mai exact de ziua în care este potrivit să-i sărbătorim pe cei care poartă numele Fecioarei Maria,

precum și derivatele acestui nume. Sunt persoane care sărbătoresc și pe 15 august și pe 8 septembrie. Iată care este explicația!

Nu se spune La mulți ani, Maria pe 15 august

Ei bine, ziua de 15 august este cea în care Biserica Ortodoxă marchează Adormirea Maicii Domnului, adică plecarea ei din această lume, ceea ce înseamnă că nu există niciun motiv de sărbătoare.

Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare este sărbătoarea care vine după o perioadă de post și rugăciune pentru credincioșii ortodocși.

Sunt multe lăcașuri de cult din țara noastră care au hramul pe 15 august. Enoriașii pregătesc pachete cu care merg la biserică, le sfințesc și apoi le dau de pomană de sufletul morților.

Este păcat să spui La mulți ani, Maria! în ziua în care Fecioara Maria a trecut în neființă. Se consideră că de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului se pomenesc doar morții.

În schimb, pe 8 septembrie, Biserica Ortodoxă marchează Nașterea Maicii Domnului, cunoscută în popor și sub denumirea de Sfânta Maria Mică.

Integral pe fresh24.ro