Cum scoti petele de ulei de pe haine

 Cum scoti petele de ulei de pe haine

Ai haine patate cu grasime, cafea, rugina sau cerneala,

pe care nu le mai porti, dar nu ai vrea sa renunti inca la ele? Incearca sa scapi de pete folosind cateva metode traditionale verificate de gospodine.

CAFEA

E buna si apa minerala. Haina patata cu cafea se inmoaie in apa sarata si se tine circa o ora, apoi se clateste cu apa rece. Petele de cafea se mai pot curata cu o carpa curata si apa minerala. Haina se spala apoi la masina.

Rugina.

Haina patata de rugina se inmoaie in apa calda cu sapun sau cu otet si se tamponeaza zonele problema cu acid citric. Dupa mai multe tamponari se clateste cu apa calda din abundenta. Daca nu functioneaza aceasta metoda, zona patata se scufunda, timp de 30 de minute, intr-un recipient in care se pune lapte crud, apoi se intinde la soare si dupa circa o ora se baga in masina de spalat.

Cerneala sau pasta de pix.

Daca sunt recente, petele de cerneala se curata de cele mai multe ori cu lapte. In cazul celor de pasta de pix, se pune repede spirt si se freaca putin locul respectiv.

Sangele.

Aceste pete se scot cu sare de lamaie sau cu apa oxigenata. Dupa curatarea petei, haina se spala cu apa calda si mult detergent. Atentie! Nu se foloseste niciodata pe o pata de sange apa calda, pentru ca fixeaza pata pe material!

Integral pe stirionline.site