Iată cum te ajută crucea de la gât, anafura, agheasma și uleiul sfințit la biserică – Sunt foarte necesare

 Iată cum te ajută crucea de la gât, anafura, agheasma și uleiul sfințit la biserică – Sunt foarte necesare

Ce importantă au în viața noastră lucrurile sfințite – Agheasma, anafura și uleiul sfințit

Păcatul lui Adam a avut repercusiuni asupra întregii creații, totul s-a alterat. Nu s-a stricat definitiv, dar așa cum mărturisesc Sfinții Părinți, s-a alterat.

Odată cu venirea Mântuitorului nostru Iisus Hristos pe pământ, împreună cu Legea și Harul Său, omul cu întreaga creație au posibilitatea de a se curăța, de a se igieniza, de a reveni la starea inițială paradisiacă.

Bisericii și slujitorilor săi li s-au dat puteri foarte mari în acest sens, de a sfinți și tuturor credincioșilor de a se împărtăși de ele.

Biserică Ortodoxă deține cele șapte Taine prin care Harul lui Dumnezeu lucrează spre sfințirea omului, însă, pe lângă cele șapte Sfinte Taine (Botezul, Mirungerea, Spovedania, Împărtășania, Maslul, Cununia și Hirotonia), mai există și alte slujbe de sfințire a omului și a diferitelor obiecte sau lucruri, numite ierurgii.

De aceste sfinte slujbe poate beneficia orice creștin ortodox și ele sunt foarte necesare pentru întărirea credinței și pentru simțirea Harului Duhului Sfânt.

Lucrurile sfinte de care trebuie să se folosească și să se împărtășească fiecare credincios sunt următoarele:

AGHEASMA (apă sfințită)
ANAFURA (pâine sfințită)
ULEI SFINȚIT (de la Sfântul Maslu sau de la Litie)
ICOANE, CRUCI, TROIȚE (de asemenea, toate aceste obiecte sfințite au un mare rol în sfințirea omului și a locului în care stă omul)

Toate aceste sfințiri se fac de către preot cu harul care este în el prin invocarea Duhului Sfânt ca să vină și să sfințească acele lucruri sau obiecte. Duhul Sfânt este a treia persoană a

Sfintei Treimi care sfințește totul în Biserică, în creați, în familie, în persoana umană, atunci când este chemat (invocat) din toată inima. Prin excelență, Duhul Sfânt este Sfințitorul cel care sfințește totul și toate.

Integral pe dromania.ro