Eroii nu mor niciodată! Sublocotenentul (pm) Valerică Leu Căzut la datorie în Afganistan

 Eroii nu mor niciodată! Sublocotenentul (pm) Valerică Leu Căzut la datorie în Afganistan

Eroii nu mor niciodată!
Sublocotenentul (pm) Valerică Leu
Căzut la datorie în Afganistan pe 12 mai 2010

Sublocotenentul (pm) Valerică Leu a căzut la datorie în Afganistan, în timpul unei misiuni de intervenţie pentru securizarea unei căi de acces pe autostrada A1 (Qalat-Kabul).

Pentru faptele sale de eroism a fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Militarul făcea parte dintr-o subunitate de intervenție solicitată pentru securizarea unei căi de acces. În timpul operațiunii de securizare, subofițerul a declanșat explozia unei mine antipersonal, fiind grav rănit.

Militarului i s-a acordat primul ajutor la fața locului, ulterior fiind evacuat pe calea aerului la spitalul militar din Baza Lagman. Câteva ore mai târziu, cu toate eforturile depuse de către echipa medicală, în urma rănilor suferite, sergentul major Leu Valerică a fost declarat decedat.

Sergentul major Leu Valerică, născut la data de 15 martie 1979, era încadrat la Batalionul Logistic al Brigăzii 2 Vânători de Munte Brașov, era căsătorit și tată al unui băiețel de 4 ani, fiind la a doua misiune în Afganistan. Subofițerul, a lăsat în urmă băiețelul nevinovat ce multă vreme a dormit cu poza tatălui în brațe, așteptându-l să vină acasă să se joace împreună.

Colegii spun despre el că era un suflet nobil care sărea în ajutorul oricui. Îi plăcea să joace fotbal cu prietenii, dar prefera să-și petreacă cea mai mare parte a timpului cu familia. Iubea cu adevărat mașinile, dar mai ales TAB-ul despre care spunea el „face parte din familie”. Motiv pentru care pe crucea sa rece, soția a gravat respectivul TAB.

CINSTE ŞI ONOARE MEMORIEI LUI!
#România #mapn #ArmataRomâniei

Sursa: https://www.facebook.com/141113432694582/posts/1685221744950402/