Lingurița pentru împărtășanie ar putea dispărea din biserici. Autoritățile au vorbit în ultima perioadă despre înlocuirea acesteia cu

 Lingurița pentru împărtășanie ar putea dispărea din biserici. Autoritățile au vorbit în ultima perioadă despre înlocuirea acesteia cu

Premierul Ludovic Orban a dat de înțeles că aceasta ar putea fi una dintre măsurile adoptate în starea de alertă, pentru a preveni răspândirea virusului în lăcașele de cult.

Este o certitudine însă că slujbele vor fi organizate în aer liber.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat marți la Antena 3, că în bisericile ortodoxe din întreaga lume nu există „noțiunea de păhărele și lingurițe de unică folosință”.

Vasile Bănescu: Modalitatea de oferire a împărtășaniei o decide exclusiv biserica

„Bisericile, cultele religioase au conform Constituției libertatea deplină de a se organiza în interior. (…) Există posibilitatea unui dialog pe marginea respectării măsurilor de igienă, de la purtarea măștilor… puncte de dezinfecție în biserici. Modalitatea de oferire a împărtășaniei o decide exclusiv biserica.

Nicio autoritate laică nu are îngăduință, menirea și dreptul să dicteze modalitatea de împărtășire a creștinilor în biserică.

Biserica Ortodoxă Română se va sfătui cu celelalte biserici ortodoxe care la rândul rol au fost afectate de aceeași pandemie (…).

În bisericile ortodoxe din întreaga lume nu există noțiunea de păhărele și lingurițe de unică folosință”, a spus Bănescu.

Lingurița de împărtășanie ar putea fi eliminată

Sursa: antena3.ro