O mare doamnă a culturii brăilene s-a stins din viață

 O mare doamnă a culturii brăilene s-a stins din viață

Maria Pușcaciu, directoare a Centrului de Creație din Brăila, s-a stins din viață în urma unei lupte aprigi pe care a purtat-o ani la rând cu o boală necruțătoare.

În urmă cu mulți ani – peste 10 – am scris un articol pe prima pagină a ziarului nostru sub titlul ”Doamnele culturii brăilene”. Era despre trei femei minunate, care au marcat viața culturală a Brăilei: Veronica Dobrin, pe atunci directoare a Teatrului Maria Filotti,

Maria Pușcaciu, directoare a Centrului de Creație și Rodica Drăghici, directoarea Bibliotecii Județene ”Panait Istrati”, în acele vremuri. Prima ne-a părăsit Rodica Drăghici pe data de 10 august 2012, după o luptă de mai bine de un an cu o boală necruțătoare. În această după amiază i-a urmat Maria Pușcaciu, care, la fel, s-a luptat mai bine de un an cu boala care nu iartă pe nimeni.

Am aflat vestea cea tristă dintr-o postare pe Facebook a Veronicăi Dobrin. ”Am mai rămas doar eu”, mi-a spus cu sufletul sfâșiat de durere, doamna Dobrin pe care o lega o prietenie de 40 de ani cu Maria Pușcaciu.

Acestei femei Brăila îi datorează mult dar amintesc doar cele două festivaluri – ”George Grigoriu” și ”Johnny Răducanu” – pe care Maria Pușcaciu, cu resursele umane extrem de puține ale Centrului de Creație, a reușit să le organizeze an de an. Dar Maria Pușcaciu s-a implicat activ, mai ales la început, și în Festivalul Darclee și în multe alte evenimente. S-a dus! Dumnezeu să o odihnească-n pace!

Corpul neînsuflețit este depus la Catedrala Nașterii Domnului.

Sursa: stirilekanald.ro