Rana din frunte i-o făcuse tatăl ei când a lovit-o brutal cu o bâtă. A leșinat. Mama plecase să cumpere pâine, iar

 Rana din frunte i-o făcuse tatăl ei când a lovit-o brutal cu o bâtă. A leșinat. Mama plecase să cumpere pâine, iar

„Avea 7 ani când a venit la Casa Debora. Fiind o fată foarte slăbuță, ieșea teribil în evidență rana de pe frunte. Până la vârsta de 7 ani a fost sever abuzată, în toate modurile, de către frații și tatăl ei.

Rana din frunte i-o făcuse tatăl ei când a lovit-o brutal cu o bâtă. A leșinat. Mama plecase să cumpere pâine, iar când s-a întors, și-a găsit fiica întinsă pe jos, inconștientă și sângerând din cauza loviturii, așa că a chemat ambulanța.

După ce a ajuns la Casa Debora, în încercarea de a-și suprima amintirile, suferea adesea de anxietate. În anii petrecuți la noi, într-un mediu unde s-a simțit iubită și acceptată, vindecarea s-a petrecut pas cu pas. […]

Cu fiecare 50 RON donați, o fată sub 18 ani care a trecut prin abuz sever, ca și Dora, inclusiv prin trafic de persoane, este cu o zi mai aproape de vindecare. Din 2002 până acum, peste 140 de fete și-au regăsit speranța la Casa Debora – aici au parte de părinți sociali iubitori și de o echipă de sprijin formată din psihoterapeut, asistent social, consilier educațional și manager de caz.

Până acum, prin această echipă dedicată ajutată de mulți oameni buni din întreaga lume, am putut să ne asigurăm că fiecare fată care trece pragul Casei Debora pentru a locui acolo are la dispoziție TOT ce are nevoie pentru a se putea vindeca fizic și emoțional, să descopere că există viață după abuz:

de la adăpost sigur la mâncare, la produse de igienă și haine, de la consiliere educațională pentru toate clasele școlare și îndrumare în alegerea unei facultăți sau a unei meserii, de la consiliere post traumă la adulți responsabili în preajmă, exemple demne de urmat.

Cu donațiile în scădere, în timp ce izolarea a dus la creșterea numărului de abuzuri, mărturisim că fără ajutorul vostru, nu vom putea menține cele două case. Fără voi, ne temem că viața după abuz nu va mai continua, însă noi vrem din tot sufletul să continue, să vedem vieți vindecate și schimbate, vrem ca aceste fete nevinovate să spună cu încredere că da, cu ajutorul oamenilor buni, există viață chiar și după abuz.”

Vă invităm pe site pentru a citi în întregime povestea Dorei și ce înseamnă o zi de protecție pentru o fată ca Dora.

Tot pe site se pot face și donațiile:

Ce înseamnă o zi de protecție pentru un copil vulnerabil?

*Relatarea este reală, însă poza aceasta este generică, fetița din poză nu este cea din relatare, nu există nicio asociere între fetița din poză și cea din relatarea de mai sus.