INCREDIBIL. O femeie a murit de coronavirus, după ce a fost SCUIPATĂ de o persoană infectată

 INCREDIBIL. O femeie a murit de coronavirus, după ce a fost SCUIPATĂ de o persoană infectată

O angajată a căilor ferate britanice a murit de coronavirus, după ce o persoană care a pretins că este contaminată a scuipat-o, a anunțat sindicatul din cadrul sectorului, relatează AFP.

 

Belly Mujinga, în vârstă de 47 de ani, lucra la Gara Victoria din Londra și a resimţit simptomele coronavirusului în urma unei agresiuni care i-a vizat pe ea şi pe un coleg de-al său, pe 22 martie, când cei doi au fost scuipați de către un călător.

Ei se aflau în sală, lângă ghişeu, când au fost agresaţi de către un client care i-a scuipat”, a anunţat sindicatul TSSA într-un comunicat.

”Un om a tuşit către ei şi le-a spus că avea virusul”, adaugă sindicatul.

Câteva zile mai târziu, medicul lui Belly Mujinga i-a recomandat să-şi întrerupă activitatea, notând că prezenta probleme respiratorii. Aceasta și-a încetat activitatea, însă starea de sănătate a acestia a continua să se înrăutățească și a fost necesară internarea în spital și conectarea la un aparat de respirație artificială.

Belly Mujinga a murit trei zile mai târziu, lăsându-şi în urmă soţul şi o fiică în vârstă de 11 ani, care nu au mai revăzut-o de când a plecat cu ambulanţa la spital.

Compania la care era angajată victima, Southern Railway, a dat asigurări că ia cazul ”foarte în serios” şi că a lansat o anchetă internă.

Poliţia britanică a Transporturilor a deschis apoi o anchetă, potrivit TSSA, care anunţă că a cerut autorităţii de reglementare a transportului feroviar să analizeze evenimentele.

Secretarul general al sindicatului, Manuel Cortes, a cerut ca guvernul să acorde o indemnizaţie familiilor tuturor lucrătorilor din sector care au murit din cauza covid-19, aşa cum se întâmplă în cazul membrilor personalului din domeniul sănătăţii.

Sursa: România.net