O fotografie cu bliț a salvat viața bebelușului lor. Cum a fost posibil

 O fotografie cu bliț a salvat viața bebelușului lor. Cum a fost posibil

Unui bebeluș de 5 luni a trebuit să-i fie extirpat un ochi, după ce părinții săi au aflat, în urma unei pete ciudate care i-a apărut pe retină într-o fotografie realizată din greșeală cu blițul, că are cancer. Această greșeală a salvat viața micuței.

Shelby și Ryan, părinții în vârstă de 26 de ani ai micuței Dela Rose, au făcut fiicei lor o fotografie oarecare, după o ”sesiune” de hrănire, la care au folosit din greșeală blițul aparatului, scrie The Sun.

Acest lucru a salvat, pur și simplu, viața bebelușului. În fotografia realizată, părinții au observat o ”strălucire albă” în pupila stângă, lucru care a îngrijorat-o pe mamă.

Micuța se născuse cu strabism, dar părinții ei nu au dat prea mare importanță acestui lucru. După această fotografie, Shelby a citit mai multe materiale despre copiii născuți cu strabism și pete ciudate pe ochi.

Diagnostic cumplit

 

Au dus-o pe Dela Rose la doctori, iar după puțin timp a venit și diagnosticul, unul cumplit: bebelușul avea retinoblastom, un cancer de retină.

O săptămână mai târziu, bebelușul a ajuns la Spitalul Regal din Londra, iar medicii care i-au evaluat tumoarea au constatat că era într-un stadiu foarte avansat.

A fost diagnosticat în faza E, ceea ce însemna că șansele de a-i mai fi salvat ochiul erau minime.

„Știam că trebuie să mergem înainte cu a-i scoate ochiul pentru a opri răspândirea cancerului. Ne-am dorit să dispară cu totul boala. A fost o decizie atât de greu de luat, dar știam că e cea mai bună pentru ea”, a spus mama bebelușului.

 

Îi spală ochiul săptămânal, cu apă și săpun

 

După o operație de două ore care a avut loc pe 30 octombrie 2019, bebelușului i-a fost implantat un ochi fals temporar și a fost trimisă acasă.

Spre bucuria părinților, testele ulterioare de sânge au arătat că nu mai avea cancer în organism, iar Dela Rose a fost astfel salvată.

Familiei nu-i vine să creadă cât de real arată acum ochiul fals.
„Trebuie să-l scoatem o dată pe săptămână și să-l curățăm cu apă și săpun, apoi să i-l punem din nou, ceea ce nu îi place în mod deosebit, dar se obișnuiește cu ea”, a mai spus mama bebelușului.

Sursa: stirileprotv.ro