Revoltător, Cadrele Medicale ce au îngrijit bolnavii de covid-19 nu au primit nici acum promisiunile președintelui

 Revoltător, Cadrele Medicale ce au îngrijit bolnavii de covid-19 nu au primit nici acum promisiunile președintelui

Cadrele medicale nu au primit nici acum bonificaţia promisă de preşedinte şi Guvern celor care intră în contact cu pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, a precizat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Europa FM. Ministrul susține că motivul pentru care medicii nu au primit cei 2.500 de lei este că spitalele nu au trimis numele celor care se califică pentru plata bonificației. Nici măcar pentru luna martie.

„Așteptăm nominal listele prezentate de conducătorii unităților sanitare. N-am primit de la niciun spital. Așteptăm să se facă nominalizarea. Încă sunt discuții la aceste spitale, care sunt persoanele. Noi am creat un cadru legislativ prin care să putem plăti, bonifica, acești oameni care au lucrat. Mai rămâne să știm și care sunt acești oameni. N-avem la nivel central de unde să știm”, a declarat Nelu Tătaru.

Întrebat dacă nu îl sâcâie această întârziere a managerilor de spitale în a prezenta lista cu cei care în luna martie au avut pacienți cu noul coronavirus, ministrul a răspuns: „Tocmai, faptul pentru care am cerut prelungirea coordonării de către Ministerul Sănătății a spitalelor din administrațiile publice locale arată faptul că ne sâcâie, așa cum ați spus și dumneavoastră, fiindcă trebuie făcută ordine și la nivelul spitalelor. Cât vom avea management pus pe alte criterii decât cele medicale sau manageriale, vom avea aceste situații”.

Ministrul spune că unii angajaţi au reclamat la minister întârzierea plăţilor sau includerea pe liste a unor persoane care nu ar avea, în mod normal, acest drept. Banii au fost promişi de preşedintele Klaus Iohannis la mijlocul lunii martie, când cadre medicale din câteva spitale ameninţau cu demisia.

Ministrul Sănătăţii spune că a luat în calcul plăţi pentru 75 de mii de oameni şi contează pe 120 de milioane de euro bani europeni.

Editor: Robert Kiss

Sursa: digi24.ro