EMOȚIONANT Apelul papei Francisc către credincioşii din toate religiile

 EMOȚIONANT Apelul papei Francisc către credincioşii din toate religiile

Papa Francisc i-a invitat pe credincioşii din toate religiile să se roage „împreună ca fraţii” pentru a pune capăt „tuturor pandemiilor”, cu prilejul celebrării Zilei de rugăciune, post şi caritate în întreaga lume, relatează Agerpres.

„Oameni din întreaga lume să se îndrepte spre Dumnezeu prin rugăciune, ţinând post şi făcând fapte de milostenie. Fiecare persoană din orice parte a lumii, potrivit religiei, credinţei şi doctrinei sale, să se roage pentru ca Dumnezeu să elimine această epidemie, să ne salveze de acest chin şi să ajute oamenii de ştiinţă să găsească un leac care să o învingă”, a spus papa Francisc în liturghia sa de joi.

Astfel, toate religiile şi tradiţiile spirituale sunt invitate să-şi înalţe rugile în faţa lui Dumnezeu, într-un strigăt comun de ajutor împotriva pandemiei de COVID-19.

„Să fim toţi uniţi ca o singură fiinţă, să ne rugăm la Dumnezeu fiecare pe limba şi religia lui pentru ca Domnul în bunătatea lui nemărginită să aibă milă de noi, să ne ierte păcatele şi să oprească această pandemie”, a spus Suveranul Pontif.

„Dumnezeu cel milostiv să ne aibă în grijă, să oprească pandemiile şi să ne ferească de rele mai mari, precum foametea şi războaiele. Dumnezeu să ne binecuvânteze şi să ne miluiască”, a încheiat papa Francisc.

Editor web: M.L.

Sursa: digi24.ro