Timpul prezent, alături de sănătatea noastră, reprezintă cel mai frumos dar pe care îl primim în fiecare zi, iar micile bucurii de astăzi sunt

 Timpul prezent, alături de sănătatea noastră, reprezintă cel mai frumos dar pe care îl primim în fiecare zi, iar micile bucurii de astăzi sunt
Lucian Blaga spunea că “Norii negri nu întunecă curcubeul, ci-l arată şi mai bine.”

Timpul prezent, alături de sănătatea noastră, reprezintă cel mai frumos dar pe care îl primim în fiecare zi, iar micile bucurii de astăzi sunt cele care sădesc în noi curcubeul de după norii negri.

Să primesc astăzi această scrisoare pe biroul meu, însoțită de un tablou, reprezintă una dintre acele bucurii și momente, care aduc speranța unui viitor luminos, așa cum ni-l dorim cu toții.

Nu am uitat că astăzi este ziua dedicată întrebărilor dumneavoastră, și ca atare, le aștept aici printr-un comentariu la această postare.
Astăzi va fi altfel!
Vreau să vă anunț că înregistrarea video din această seară va conține și apelul meu telefonic către unul dintre dumneavoastră. Îmi doresc ca în acest mod să ne și auzim.
Cum? Vă rog, pe lângă întrebarea din comentariu, să-mi transmiteți aceeași întrebare și printr-un mesaj privat împreună cu numărul de telefon la care puteți fi contactat.

Așadar, ne vedem dar ne și auzim diseară!

Vă las mai jos frumoasa scrisoare a Ramonei.

„Vă mulțumim pentru gândurile transmise în videoconferința din data de 30 aprilie. Ne emoționează și ne onorează gestul dumneavoastră.
Pentru noi, cu atât mai mult în această perioadă încercată, meseria de polițist este și un act de dăruire în slujba omului, dincolo de normele scrise.
Comunitatea din Sărata ne-a inspirat de-a lungul timpului și ne-a oferit prilejul de a simți frumusețea gesturilor mărețe prin simplitatea lor și tot ea ne-a inspirat să ne aplecăm cu mai multă atenție asupra sufletului de român, asupra tradițiilor, asupra esenței omului.
Odată cu apariția provocării Covid-19 viața tuturor s-a schimbat. Am exersat cu toții îngrijorarea…frica…nesiguranța…însingurarea. Am simțit nevoia să echilibrăm talerele balanței aducând atenție… grijă…afecțiune…umanitate celor alături de care ne petrecem aproape la fel de mult timp…uneori chiar mai mult decât cu familiile noastre.
Am pictat acest tablou în vremea în care omul cuprins de temeri a privit spre viitor cu speranța că putem fi mai buni, mai reali, mai umani.
Vă transmitem un crâmpei din atingerea de înger a comunității noastre în amintirea momentului de întâlnire cu oamenii și de celebrare a normalității. Cu toții suntem trecători prin viață dar rolul nostru ca și polițiști nu este și nu trebuie să fie vreodată vremelnic.
Cu stimă,
un polițist…un om
Ramona”

Mulțumesc Ramona, mulțumesc dragi colegi!