Ravi Zacharias este acum în veșnicie cu Domnul său! Continuăm să îi însoțim familia în rugăciune

 Ravi Zacharias este acum în veșnicie cu Domnul său! Continuăm să îi însoțim familia în rugăciune

În această dimineață, iubitul nostru fondator și apolog Ravi Zacharias a plecat acasă pentru a fi cu Isus. CEO-ul RZIM, Sarah Davis, împărtășește această reflecție asupra tatălui ei:

Pe 4 ianuarie, tata a recitat o stanza din acest imn de la regretatul Richard Baxter (1615-1691):
” Doamne, nu aparține de grija mea
Fie că mor sau trăiesc;
Să te iubesc și să te slujesc este partea mea,
Și acest har Tău trebuie să dea.

Dacă viața va fi lungă, voi fi bucuros,
Ca să mă supun de mult timp;
Dacă scurt, totuși de ce să fiu trist
Pentru a întâmpina o zi fără sfârșit?

Hristos mă conduce prin nicio cameră întunecată
Decât a trecut înainte;
Cel care în Împărăția lui Dumnezeu vine
Trebuie să intru pe uşa asta.

Vino Doamne, când harul m-a făcut să mă întâlnesc
Fața Ta binecuvântată pentru a vedea;
Căci dacă lucrarea Ta pe pământ ar fi dulce
Care va fi gloria Ta?

Atunci voi pune capăt plângerilor mele triste
Și zile obosite de păcătoase,
Și alătură-te sfinților biruitori.
Care cântă lauda Mântuitorului meu.

Cunoașterea mea despre această viață este mică,
Ochiul credinței este slab;
Dar este suficient ca Hristos să știe totul,
Și eu voi fi cu El.”

Niciunul dintre noi nu și-ar fi putut imagina la doar două luni după ce a recitat acea ultimă stanza că tatăl meu va afla că are cancer și că va experimenta realizarea acestui imn vechi de peste 300 de ani atât de curând. Astăzi afirmăm, așa cum a recitat tatăl meu și Baxter a scris: ” Dar este suficient ca Hristos să știe totul, iar eu voi fi cu El.” Tatăl meu, la 74 de ani, s-a alăturat sfinților triumfători care cântă [lui ] Lauda Mântuitorului.” Noi, cei care L-am cunoscut și iubit îi sărbătorim viața, și mai important, Mântuitorul Său.

A fost Mântuitorul său, Iisus Hristos, despre care tatăl meu a vrut întotdeauna cel mai mult să vorbească. Chiar și în ultimele zile, până când i-a lipsit energia și respirația de a vorbi, a întors fiecare conversație către Isus și ceea ce făcuse Domnul. El s-a mirat mereu că Dumnezeu a luat un sceptic de șaptesprezece ani, învins în lipsă de speranță și necredință, și l-a chemat într-o viață glorioasă și credință în adevărul Scripturii – mesaj pe care îl va purta pe tot globul timp de 48 de ani Nu-mi pasă.

Gândurile și conversațiile sale din ultimii ani și ultimele săptămâni au fost saturate de recunoștință pentru această echipă de evangheliști, apologi și personal pe care i-a numit familie: ministerele internaționale RZIM-Ravi Zacharias. El a vorbit despre inimile tandre ale evangheliștilor noștri și dragostea lor pentru oameni. Unii au spus că tatăl meu a făcut o urmă când a început să comenteze credința creștină și să abordeze marile întrebări de sens ale vieții acum aproape cinci decenii. După cum a remarcat un prieten drag lui, el a pavat și acea cale, dorind ca colegii săi din întreaga lume să continue, astfel încât milioane de nespuse să-l cunoască pe același Isus pe care l-a slujit cu credință – cel pe care îl vede față în față în față.

Umilința, harul, tandrețea pentru oameni și mai presus de toate dragostea pentru Domnul sunt imprimate pentru totdeauna în mintea mea, inima mea și viața mea. Dragostea Lui pentru familia noastră va fi imposibil de înlocuit până când nu ne vom alătura Lui în ceruri într-o zi. Ravi și Margie tocmai au sărbătorit cea de-a 48-a aniversare Mama a fost dedicată în întregime chemării tatălui meu și acestei slujiri, crezând că Dumnezeu i-a chemat împreună. Nu-mi amintesc nici măcar un moment când i-am văzut angajamentul față de această chemare slăbită, pentru că întotdeauna a avut încredere neclintită în Dumnezeul care i-a chemat și în scopurile Lui. Am experimentat bunătatea și credincioșia lui Dumnezeu în atât de multe feluri cât L-am simțit călătorind cu noi în aducerea tatălui meu acasă. Pentru aceasta suntem împăcați și plini de profundă recunoștință față de Dumnezeu pentru nenumăratele expresii ale iubirii Sale. Naomi, Nathan, și cu mine suntem profund recunoscători pentru rugăciunile voastre continue pentru mama noastră, Margie, și multele expresii ale iubirii pe care i le-ați arătat ei și nouă.

În curând familia noastră se va aduna pentru un serviciu de mormânt. În zilele următoare vom oferi detalii pentru o slujbă publică de pomenire în Atlanta și transmisă în întreaga lume.

Evanghelia după Ioan înregistrează aceste cuvinte ale lui Isus: „Pentru că eu trăiesc, vei trăi și tu” (14:19)-șapte cuvinte care au schimbat traiectoria vieții lui Ravi Zacharias acum vreo 57 de ani. Este un verset gravat pe piatra de mormânt a bunicii sale și va fi gravat și pe a lui. Astăzi tatăl meu frumos este mai viu decât a fost vreodată. Mulțumim lui Dumnezeu pentru El și ne reangajăm viețile pentru a împărtăși acest adevăr cu toți cei care vor auzi, până când El ne cheamă la casa noastră veșnică.

Cu dragoste și recunoștință profundă, și în numele lui Margie, Naomi și Nathan,

Sarah Davis

https://www.facebook.com/346532855384295/posts/2888074014563487/?d=n