CALENDAR ORTODOX 17 IUNIE 2020. Cei trei sfinţi fraţi care tămăduiesc bolile sufleteşti şi dezleagă de necazuri pe cei care cer ajutor

 CALENDAR ORTODOX 17 IUNIE 2020. Cei trei sfinţi fraţi care tămăduiesc bolile sufleteşti şi dezleagă de necazuri pe cei care cer ajutor

CALENDAR ORTODOX 17 IUNIE 2020. În această zi sunt prăznuiţi Sfinţii Mucenici Manuil, Savel şi Ismail, cei ale căror trupuri au fost înghiţite de pământ, apoi scoase la lumină pentru a fi îngropate creştineşte. Ei au săvârşit mari minuni atât în timpul vieţii, cât şi după moarte. Rugăciunea înălţată către cei trei sfinţi fraţi tămăduieşte bolile sufletelor şi dezleagă de necazuri.

Sărbători religioase 17 iunie 2020

Ortodoxe: Sfinţii Mucenici Manuil, Savel şi Ismail

Greco-catolice: Sfinţii Mucenici Manuel, Sabel și Ismael

CALENDAR ORTODOX 17 IUNIE 2020. Sfinții Manuil, Savel și Ismail, mucenicii ale căror trupuri au fost înghiţite de pământ, apoi scoase la suprafaţă

Sfinții Manuil, Savel și Ismail au fost trei frați persani, născuți din tată păgân și mamă creștină, scrie crestinortodox.ro. Cei trei frați erau ofițeri la curtea împăratului persan. Ei au fost trimiși de împărat către Iulian Apostatul (361-363) spre a negocia un tratat de pace între imperiul persan și cel roman.

În acea vreme, avea loc un festival păgân la Calcedon, motiv pentru care împăratul Iulian Apostatul aducea împreună cu nobilii săi jertfe idolilor. Cei trei frați au lipsit de la acest festival, declarând că sunt creștini și din acest motiv refuză să aducă jertfă idolilor.

Drept urmare a acestei mărturisiri, Sfinții Manuil, Savel și Ismail au fost aruncați în temniță și apoi supuși la multe chinuri. În timp ce erau torturați, Îi mulțumeau lui Dumnezeu pentru
chinurile lor şi se rugau spre a suporta chinurile. În urma rugăciunilor lor, un înger s-a pogorât din cer și le-a luat durerea.

Împăratul Iulian Apostatul, văzând că aceștia refuză să slujească idolilor, a poruncit să le fie tăiate capetele, iar trupurile lor să fie arse. În momentul în care au fost omorâți, s-a produs un cutremur puternic, în urmă căruia pământul s-a deschis și a luat trupurile mucenicilor din față păgânilor spre a nu fi arse.

După două zile în care creştinii s-au rugat necontenit, pământul a dat înapoi trupurile celor trei mucenici, trupuri care răspândeau o dulce mireasmă. Mulţi păgâni care fuseseră de faţă la această minune s-au convertit la creştinism şi s-au botezat întru Hristos. Trupurilor Sfinţilor Mucenici Manuil, Savel şi Ismail au fost înmormântate de creştini cu cinste şi evlavie.