Stare de urgenţă, dar cu mai puţine restricţii! Primul oraș din România care a luat deja decizia

 Stare de urgenţă, dar cu mai puţine restricţii! Primul oraș din România care a luat deja decizia

Autorităţile au luat măsuri drastice din cauza noului coronavirus. A fost introdus în carantină primul oraş din România, alături de trei sate din aceeaşi zonă. Ce condiţii vor trebui să respecte oamenii?

Oraşul Făget din judeţul Timiş, o localitate cu aproximativ 7.000 de locuitori, se află în carantina începând de duminică seară. Alături de oraşul Făget, autorităţile au decis şi carantinarea a trei sate din zonă, respectiv Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică.

Decizia a fost luată, la solicitarea autorităţilor locale, după ce 47 de localinici au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus. Dintre acestea, 8 cazuri de infectare se înregistrează la spitalul local din Făget.

Stare de urgenţă, dar cu mai puţine restricţii

Primarului oraşului Făget, Marcel Avram, spune că, timp de două săptămâni, localitatea va reintra în situația din starea de urgență, însă cu ceva mai puține restricții. Astfel, locuitorii pot circula prin localitate, pot merge la muncă și la cumpărături, dar fără a fi nevoie să completeze o declarație, așa cum se întâmpla în starea de urgență. Sistemul de transport public va funcționa în continuare pe durata celor 14 zile.

Comitetul local pentru situații de urgență este liber să adopte şi alte măsuri restrictive, în ideea de a-i determina pe localnici să stea cât mai mult în case.

Au fost deja instituite filtre de poliție și jandarmi la intrările și ieșirile din Făget şi celelalte trei sate din zonă, iar toate persoanele care vor să intre sau să iasă sunt verificate și trebuie să dovedească urgența deplasării.

Sursa:digi24