Modalitatea inedită prin care un deținut i-a lăsat pe prieteni să creadă că nu este în pușcărie. Instanța s-a sesizat și nu l-a iertat pentru fapta sa

 Modalitatea inedită prin care un deținut i-a lăsat pe prieteni să creadă că nu este în pușcărie. Instanța s-a sesizat și nu l-a iertat pentru fapta sa

Un deținut al penitenciarului din Baia Mare a recurs la un gest extrem în momentul în care a fost închis. Pentru că el deținea o afacere, mai exact, un salon de tatuaje, nu a vrut ca acesta să fie afectat de închiderea lui. Astfel, bărbatul s-a gândit să le creeze impresia apropiaților că este plecat în străinătate și a postat mai multe mesaje pe Facebook.

Citeste si:Cheloo, în război cu Arafat. Este cel mai dur mesaj al liderului de la Paraziții

„Te iubesc mult, soţia mea”. La câteva zile, pe contul deţinutului a mai apărut o postare şi o poză „Iub mea dulce”. În perioada următoare pe contul bărbatului au mai tot apărut postări şi like-uri, multe pentru fotografii ale concubiei sale.

Ce nu a știut el a fost faptul că, în tot acest timp, el a fost monitorizat. Instanța s-a sesizat asupra postărilor și i-au cerut explicații.

Citeste si:Veste proastă pentru români. Au fost suspendate din nou. Anunțul a venit în urmă cu puțin timp

“Fiind audiat în faţa comisiei, deţinutul a arătat că nu a făcut nicio postare, i s-a făcut percheziţie şi nu i s-a găsit telefon, însă concubina sa mai vorbeşte pe contul său, chiar el fiind cel care i-a spus să posteze pe contul lui, deoarece prietenii nu ştiu că este închis, spunându-le acestora că este plecat în altă ţară”, se arată în considerentele sentinţei penale pronunţate de Judecătoria Baia Mare în mai 2020, potrivit Adevărul.

Femeia a fost chemată și ea să dea explicații și a declarat aceleași lucruri precum iubitul ei. Ea a spus că a primit aceste instrucțiuni chiar de la bărbat.

Ce pedeapsă a primit bărbatul care posta pe Facebook când era în închisoare

După fapta sa, bărbatului i-a fost suspendat dreptul de a primi bunuri timp de o lună.

Citeste si:VIDEO | Sute de criminali, eliberaţi înainte de termen

“Apărarea condamnatului petent în sensul că la percheziţie nu i s-a găsit vreun telefon mobil (declaraţia dată în faţa comisiei de disciplină) şi astfel nu poate fi sancţionat, nu poate fi primită, câtă vreme acesta nu a fost sancţionat disciplinar pentru deţinerea sau utilizarea de telefoane mobile, accesorii ale telefoanelor mobile, bunuri sau alte valori, în alte condiţii decât cele admise, ci doar pentru abaterea disciplinară potrivit căreia persoanelor condamnate le este interzisă comunicarea cu exteriorul în alte condiţii şi prin alte metode decât cele stabilite prin reglementările în vigoare”, se mai arată în considerentele sentinţei citate.

Sursa: wowbiz.ro