Oficial! Lista județelor în care va fi obligatorie purtarea măștii de protecție și afară, în aer liber!

 Oficial! Lista județelor în care va fi obligatorie purtarea măștii de protecție și afară, în aer liber!

Câteva județe au anunțat deja că vor impune purtarea măștii de protecție și în aer liber, în spații deschise aglomerate, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

La lista județelor în care va fi obligatorie purtarea măștii de protecție și afară, în aer liber, se adaugă Galați.

Grupul tehnic al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a adoptat miercuri o hotărâre prin care se impune, de la 1 august, obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele de peste 5 ani în spaţiile aglomerate, închise sau deschise.

Grupul tehnic-suport COVID-19 al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, întrunit miercuri, a stabilit că administratorii firmelor care organizează evenimente private (nunți, botezuri, aniversări și alte asemenea) vor reduce programul până la ora 22.00 în cursul săptămânii ş̦i până la 23.00 în zilele de sâmbătă̆ și duminică. Terasele vor fi închise la ora 23.00.

„Î̂n scopul prevenirii virusului SARS-CoV-2 se dispune desfăşurarea tuturor activităților cu caracter religios în aer liber, cu obligativitatea purtării măş̦tii de protecție ş̦i respectarea mă̆surilor de distanţ̦are fizică”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

Și Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a adoptat miercuri o hotărâre privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus la nivelul spaţiilor/activităţilor unde există un risc crescut de infectare.

Potrivit acesteia, masca de protecţie este obligatorie „pentru toate persoanele prezente în pieţele agroalimentare permanente sau temporare, închise sau deschise, precum şi în spaţiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiţionale, bâlciuri etc de pe teritoriul judeţului Braşov, începând cu data de 1 august, ora 6.00”.

De asemenea, măştile de protecţie trebuie purtate obligatoriu la toate evenimentele, de orice natură, „unde sunt create condiţii de aglomerare de persoane, desfăşurate atât în interior, cât şi în exterior”, dar şi pe arterele pietonale intens frecventate, precum şi în alte zone aglomerate.

Potrivit hotărârii, arterele pietonale vor fi stabilite de Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, iar acestea vor fi semnalizate corespunzător. Excepţie de la această regulă vor face copiii cu vâsrte de sub 5 ani.

Purtarea măștii în aer liber va fi obligațorie, și în județul Vâlcea, decizia fiind luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea prefectului Tiberiu Costea.

Integral pe a1.ro