Masca de protecție devine obligatorie pe stradă și în județul Iași! Amenzi uriașe pentru cei care n-o poartă

 Masca de protecție devine obligatorie pe stradă și în județul Iași! Amenzi uriașe pentru cei care n-o poartă

Iașiul se alătură altor județe, unde masca de protecție a devenit obligatorie în spațiile deschise!

Purtatul măștii devine obligatoriu în spațiile deschise și-n județul Iași. Comitetul pentru Situații de Urgență a decis ca purtătul măștii de protecție să fie obligatoriu, inclusiv pe stradă, între 1-14 august. Decizia a fost luată pentru toate localitățile din județ, după ce joi au fost confirmate 45 de cazuri.

Citeste si:Încă un pericol pentru români. De ce trebuie să purtăm mască în public

Masca de protecție devine obligatorie pe stradă și în  în județul Iași! Amenzi uriașe pentru cei care n-o poartă

Amenzi usturătoare pentru cei care nu poartă mască

Autoritățile au decis ca în spațiile publice deschise și aglomerate, oamenii să poarte mască de protecție.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a decis ca, în intervalul 1 – 14 august 2020, să se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele, prezente în spațiile publice deschise, de pe întreg teritoriul județului Iași”, a anunțat Prefectura Iași.

Citeste si:Motivul pentru care pacienţii bolnavi de coronavirus de la un spital din Iaşi sunt trataţi cu antidepresive, preventiv. Explicaţiile managerului spitalului

Excepție de la această regulă sunt persoanele care fac activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Masca de protecție devine obligatorie pe stradă și în  în județul Iași! Amenzi uriașe pentru cei care n-o poartă

În urma analizei făcute de autoritățile publice cu atribuții în domeniu, care monitorizează indicatorii ce descriu cel mai bine evoluția răspândirii infecției cu SARS COV2 la nivelul județului Iași, s-a considerat necesară adoptarea acestei decizii mai ferme și fără echivoc, astfel încât să putem sprijini mediul sanitar în efortul său de a gestiona epidemia de COVID-19. E o măsură pe care o luăm pentru o perioadă limitată de timp, perioadă la capătul căreia sperăm să vedem efecte în îmbunătățirea indicatorilor monitorizați”, a precizat prefectul Marian Grigoraș.

Citeste si:A căzut ultimul bastion împotriva COVID-19. Primul deces de coronavirus în țara-model cu 95 de milioane de locuitori

Totodată, persoanele care nu vor purta mască riscă o amendă între 500 și 2.500 de lei. Printre județele, unde este obligatoriu ca oamenii să poarte mască și-n spațiile deschise, se numără și Argeș, Vâlcea, Dâmbovița.