O poveste ADEVĂRATĂ cu final fericit: trei marinari naufragiați pe o insula din Oceanul Pacific, salvați după de au afișat un semn SOS uriaș pe nisip

 O poveste ADEVĂRATĂ cu final fericit: trei marinari naufragiați pe o insula din Oceanul Pacific, salvați după de au afișat un semn SOS uriaș pe nisip

Cei trei bărbați au fost dați dispăruți pentru trei zile, după de ambarcațiunea lor sportivă a rămas fără combustibil, iar aceștia s-au rătăcit. Autoritățile din Guam, teritoriu ce aparține Statelor Unite, au ridicat nivelul de alarmă sâmbătă (1 August 2020, n.n.), după ce vasul nu a reușit să-și încheie drumul de 42 de kilometri de la Poluwat spre Pulap (insula inelară formată din schelete de coral).

În operațiune s-a implicat și nava HMAS Canberra, care rula între Australia și Hawaii. Echipajul acestei ambarcațiuni a primit o solicitare de ajutor, căreia i-a dat curs. De asemenea, ineditul mesaj de pe plajă a fost depistat duminică de un elicopter din capitala australiană. SOS-ul a fost observat foarte aproape de un adăpost temporar construit pe o plajă. Elicopterul a aterizat pe Insula Pikelot pentru a verifica starea de sănătate a celor trei marinari, oferindu-le apă și mâncare.

Statele Federale ale Microneziei sunt formate din 600 de insule mici, care se întind de-a lungul Oceanului Pacific. Insula Pikelot este nelocuită și are o lungime de mai puțin de jumătate de kilometru, fiind un paradis al coralilor.

Nu este prima data când un uriaș semn SOS salvează pe cineva în această regiune a Globului. În 2016, un cuplu s-a rătăcit pe insula microneziană East Fay (de asemenea nelocuită), cei doi fiind găsiți după o săptămână de o navă americană, care văzuse semnul  în nisip.

Sursa: realitatea.net