Avertisment pentru posesorii de smartphone-uri. Cum știi că îți este ascultat telefonul

 Avertisment pentru posesorii de smartphone-uri. Cum știi că îți este ascultat telefonul

Avertisment pentru posesorii de smartphone-uri. Tehnologia a avansat extrem de mult, iar noi, oamenii am devenit dependenți de tot ce ne oferă ea.

Telefoanele mobile de generație sunt acolo la îndemâna oricărui om, iar copiii sunt cei care învață cel mai ușor să le butoneze.

Specialiștii atrag atenția asupra neplăcerilor cu care ne putem confrunta dacă nu suntem atenți.

Avertisment pentru posesorii de smartphone-uri

Smartphone-uri. Experții în securitate au lansat un nou avertisment pentru posesorii unor smartphone-uri. Ei atrag atenția asupra unei buline de culoare ce apare în partea dreaptă de sus a ecranului. Potrivit Digiworldtv, dacă folosești un terminal iPhone, este foarte simplu să îți dai seama când o aplicație îți folosește microfonul. Vei observa o bulină portocalie în partea dreaptă de sus a ecranului.

Când știi că îți este folosită camera

Dacă în cazul microfonului apare o bulină portocalie în partea dreaptă sus a ecranului telefonului mobil, când îți este folosită camera, vei observa că bulina va fi colorată în verde. Asta înseamnă că o aplicație are acces la camera telefonului tău mobil.

”Un indicator apare în partea de sus a ecranului ori de câte ori o aplicație îți folosește microfonul sau camera foto. În Control Center poți verifica dacă o aplicație le-a folosit de curând.”, a explicat un expert Apple.

Ce poți să faci în momentul în care observi aceste semne, este să glisezi în jos din colțul telefonului pentru a deschide Centrul de Control care îți va indica aplicația care te monitorizează.

Totodată, este bine să știți să nu permiteți niciunei aplicații pe care o instalați în telefon, să vă acceseze camera sau microfonul.

Bulina despre care vorbesc experții în securitate este parte a noului sistem de operare iOS 14. Pentru a-l instala trebuie să mergi în Settings – General – Software Update, iar sistemul tău de operare se va reactualiza în câteva momente.

Sursa: huff.ro