Care este cea mai bună anvelopă de iarnă în 2020?

 Care este cea mai bună anvelopă de iarnă în 2020?

Câștigătorul testului ADAC 2020 pentru anvelopele de iarnă a ieșit anul acesta Bridgestone Blizzak LM005.

Proiectat pentru a oferi șoferilor un control și o siguranță excepționale în condiții dificile, modelul a impresionat în toate condițiile de drum de iarnă prin performanța sa

echilibrată, atât pe drumuri uscate, dar și pe cele acoperite de zăpadă și manevrarea pe teren umed.

Cu aceste caracteristici, experții de la ADAC, cea mai mare asociație auto din Europa, i-au acordat modelului un scor general de 2.0 – cel mai bun rating dintre toate profilurile care au participat la test – și l-au numit câștigător în clasamentul celor 15 profiluri testate.

Anvelopa are un conținut ridicat de siliciu pentru a menține anvelopa moale la temperaturi scăzute, pentru o tracțiune maximă și pentru a optimiza performanța în condiții de umezeală și zăpadă.

De asemenea, a fost proiectată cu un model unic de canelură în zig-zag pentru a îmbunătăți evacuarea apei și pentru a îmbunătăți aderența la drum.

Sinergia dintre aceste caracteristici a oferit rezultate excelente,  fiind prima anvelopă de iarnă care a obținut eticheta UE „A” de aderență pe teren umed pentru întreaga gamă.

Anvelopa a obținut puncte și la rezistența redusă la rulare și consumul de combustibil, precum și zgomotul redus al anvelopelor și al drumului.

Cea mai bună anvelopa de iarnă în 2020 a fost testată pe VW Golf GTI

În timpul dezvoltării anvelopei premiate în 2020, compania a chestionat 20.000 de șoferi din întreaga Europă cu privire la cerințele lor pentru o anvelopă de iarnă premium turistică și provocările cu care se confruntă în utilizarea de zi cu zi. Constatările au fost clare: se așteaptă la o anvelopă care combină un control excelent pe teren umed cu performanțe puternice pe zăpadă și gheață. Modelul câștigător în 2020 îndeplinește toate aceste cerințe, cu o frânare excelentă pe zăpadă și pe drumuri uscate și umede și a câștigat deja mai multe premii în teste independente.

Anvelopa a fost testată de ADAC pe VW Golf GTI cu echipamente 205/55 R16, dimensiune întâlnită pe multe dintre cele mai populare modele de mașini de pe piață.