Beneficiile castraveţilor muraţi. Minunati pentru prevenirea diabetului si echilibrea nivelului glicemiei

 Beneficiile castraveţilor muraţi. Minunati pentru prevenirea diabetului si echilibrea nivelului glicemiei

Multora dintre noi ne plac murăturile de toamnă, iar nutriţioniştii ne încurajează să consumam astfel de alimente, deoarece, castraveţii muraţi reprezintă o sursă foarte bună de fibre naturale şi ajută la digestie.

Printre beneficiile castraveţilor muraţi se mai află şi faptul că aceştia au capacitatea de a ţine sub control flora intestinală şi de a ne proteja de indigestie.

Datorită conţinutului de magneziu, potasiu şi a fibrelor, castraveţii ajută la reglarea tensiunii arteriale, dar şi la prevenirea altor boli cardiovasculare.

Circa 90% din castravete este apă, aşa că dacă îi vei consuma în mod frecvent veţi avea parte de beneficii şi în ceea ce priveşte hidratarea, dar mai ales detoxifierea corpului.

Castraveţii pot să provoace o acţiune alcalină, prin substanţele minerale, neutralizează aciditatea gastrică şi în plus, au un efect diuretic, curaţă rinichii şi împiedică formarea calculilor.

Aceste legume pot să prevină diabetul, deoarece stimulează producţia de insulină şi echilibrează nivelul glicemiei. Despre castraveţi, nutritioniştii susţin că aceştia oferă un bun suport după un efort

fizic intens şi impiedică apariţia crampelor musculare, iar acest lucru se întâmplă datorită cantităţii de potasiu pe care o conţin.

Sursa: dorcudor.ro