Rețeta – Cârnați de casă: Salvați și încercați rețeta, o să vă placă mult!

 Rețeta – Cârnați de casă: Salvați și încercați rețeta, o să vă placă mult!

1,2 kg carne de porc (spată fără grăsime)

200-300 g slănină sau 1,5 kg ceafă

2 căpățâni mari usturoi / 2 lingurițe rase sare / Jumătate linguriță piper / 100 ml apă rece ca gheața / 2-2,5 m de mațe / Ingrediente necesare pentru fierbere: 2 foi dafin / Sare.

Mod de preparare: Tăiem carnea și slănina în cuburi de 1×1 cm. Adăugăm usturoiul pisat, sare, piper, apa rece și amestecăm foarte bine, timp de 10 minute. Tocătura va deveni mai lipicioasă și își va menține bine forma.

Spălăm mațele pe interior de câteva ori după care așezăm un intestin pe tubul pentru cârnați, păstrând capătul lung. Pornim mașina de tocat și lăsăm să iasă aerul din ea.

După ce carnea ajunge în intestin, îl legăm și îl umplem de tot. Avem grijă să nu umplem excesiv intestinele, altfel se vor crăpa în timpul fierberii. Tăiem intestinul și fie facem un nod și legăm cu un fir se ață. Dacă o porțiune de intestin este deteriorată, desfacem partea necesară de cârnați,

îndepărtăm carnea și legăm nodul până la locul unde este rupt mațul. Formăm un cerc și legăm capetele între ele. Legăm părțile laterale ale cercului însă nu foarte strâns ca să nu crape intestinul. Înțepăm suprafața cu o scobitoare, în mai multe locuri și pe ambele părți.

Punem cârnații într-un vas, acoperim cu folie alimentară și dăm la frigider pentru 5 ore. Ulterior, punem la fiert o cratiță cu apă. Punem și sare în apă, foi de dafin și cârnații. Fierbem cârnații timp de 20 de minute având grijă ca temperatura apei să nu

depășească 80-85 grade (apa nu trebuie să dea în clocot!). Lăsăm cârnații să se răcorească cât să se usuce un pic la suprafață după care îi putem prăji într-o tigaie, cam 5 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc frumos. Savurați cu poftă! Poftă bună!

Sursa: mesajedinsuflet.com