Copii săraci România. În 2020, copiii din mediul rural au o igienă precară, se culcă flămânzi şi muncesc în gospodărie cot la cot cu adulţii

 Copii săraci România. În 2020, copiii din mediul rural au o igienă precară, se culcă flămânzi şi muncesc în gospodărie cot la cot cu adulţii

Copii săraci România. 21% dintre copiii de la sat sunt nefericiţi, iar în 80% dintre gospodării copii de toate vârstele îngrijesc animale,

fac curăţenie sau au grijă de alţi membri ai familiei, arată studiul ″Bunăstarea copiilor din mediul rural″⁣, realizat de Fundaţia World Vision România.

Unu din 14 copii (7%) afirmă că are o viaţă rea. În 80% dintre gospodării, copii de toate vârstele muncesc în gospodărie, fac curăţenie, îngrijesc animalele sau au grijă de alţi membri ai familiei.

Un sfert dintre copiii chestionaţi spun că nimeni nu-i ajută la lecţii atunci când nu se descurcă. Mai mult, 8% dintre ei declară că nu are cine să-i îngrijească atunci când sunt bolnavi, scrie News.ro.

Un aspect cel puţin la fel de grav este faptul că peste o treime dintre părinţii care au participat la studiu au recunoscut că ţipă la copii, 11% (1 din 10), îi îmbrâncesc sau îi zgâlţâie, iar 4% îi jignesc.

Peste 30% dintre părinţi consideră că, pentru a-ţi găsi de lucru, este mai important să ai relaţii decât să termini o şcoală.

În cercetarea actuală, care acoperă şi lunile de criză sanitară provocată de pandemie, se constată creşterea ponderii celor care

declară că au cumpărat mai puţine alimente, au împrumutat sau primit alimente de la apropiaţi, au cumpărat mai puţin erechizite pentru copii.

Cercetarea a fost făcută la nivelul a 936 de gospodării, în care locuiesc 4.338 de persoane. Au fost culese informaţii de la 936 de adulţi şi 2.931 de copii.

Integral pe RomâniaTV.net