Sărbători în „bulă” în Marea Britanie. Avertismentul oamenilor de ştiinţă

 Sărbători în „bulă” în Marea Britanie. Avertismentul oamenilor de ştiinţă

Autorităţile din Marea Britanie au decis că trei familii pot forma o ‘bulă’ în care vor putea petrece de Crăciun.

Oamenii se pot întâlni în case, lăcașuri de cult și spații în aer liber. Cercetătorii avertizează că relaxarea restricţiilor de sărbători ar putea declanşa un nou val de infectări cu COVID.

Sărbători în „bulă” în Marea Britanie. Autorităţile britanice au decis că maxim trei familii se vor putea întâlni în perioada de Crăciun, între 23 și 27 decembrie, conform BBC.

Locurile în care se pot întâlnii familiile din Marea Britanie sunt: case, lăcașuri de cult și spații în aer liber. De asemenea, restricțiile de călătorie vor fi mai relaxate de sărbători.

Cu toate acestea, autorităţile atrag atenţie că o „bulă de Crăciun” formată trebuie să fie „exclusivă”  iar persoanele care o formează nu vor putea vizita pub-uri sau restaurante.

Autorităţile i-au îndemnat pe oameni să „se gândească cu atenție la ceea ce fac”, pentru a menține scăzut riscul transmiterii de coronavirus.

Autorităţile au precizat că „2020 nu poate fi un Crăciun normal”, însă familia și prietenii se vor putea vedea într-un mod „limitat și precaut”.

Integral pe RomâniaTV.net

Enable Notifications    OK No thanks