Klaus Iohannis aruncă bomba: „Resping categoric orice demers…”

 Klaus Iohannis aruncă bomba: „Resping categoric orice demers…”

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, printr-un comunicat de presă vineri, că respinge categoric orice demers de numire în funcţii publice a unor

persoane care nu întrunesc condiţiile cerute de lege şi care nu au experienţă în domeniul în care sunt propuse, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului a mai anunţat că a vorbit cu premierul Ludovic Orban, după cazul de la Mureş, semnalat de mass-media, şi i-a cerut accelerarea procesului de audit în sfera administraţiei publice.

„Resping categoric orice demers de numire în funcţii publice a unor persoane care nu întrunesc condiţiile cerute de lege şi nu au experienţă în domeniul în care sunt propuse.

Este inacceptabil, mai ales în perioada atât de complicată pe care o traversăm acum, provocată de pandemia de COVID-19, ca în poziţii importante în structurile centrale sau locale ale administraţiei să fie promovaţi oameni mediocri, fără experienţă, impostori sau alte persoane care nu deţin calităţile şi calificările necesare.

Considerarea recompensei politice drept unic principiu de funcţionare a statului este apanajul unei mentalităţi învechite şi reprezintă totodată un afront adus cetăţenilor şi o frână în dezvoltarea oricărei societăţi democratice. Sistemul bugetar nu mai poate fi cadrul în care îşi găseşte facil locul o clientelă politică incompetentă”, a declarat Iohannis.

Şeful statului a adăugat că „toate partidele trebuie să înţeleagă faptul că statul, prin tot ceea ce întreprinde, se află în slujba cetăţeanului”.

Integral pe StirileKanalD