Ludovic Orban, despre un lockdown total după alegerile parlamentare: E o minciună gogonată! Economia nu ne permite!

 Ludovic Orban, despre un lockdown total după alegerile parlamentare: E o minciună gogonată! Economia nu ne permite!

Premierul României dă asigurări că România nu va intra în lockdown total după alegerile parlamentare.

Şeful Executivului susţine că acesta este doar un zvon lansat de adversari şi îl cataloghează drept „o minciună gogonată”.

Ludovic Orban spune că în această săptămână s-a stabilit un trend descendent, iar în doar şapte zile cazurile au scăzut cu până la 5 mii. De asemenea, liderul PNL a vorbit şi despre măştile neconforme, despre vaccinul anticovid şi despre veniturile românilor.

”Toate măștile neconforme au fost scoase de pe piață după controlul ANPC. Vameșul nu desface neapărat masca, el nu stabilește calitatea.

El verifică doar produsul care e în acte. Adversarii noștri au lansat un zvon că după 6 decembrie va fi lockdown, vreau să spun că e o minciună gogonată! Noi am luată măsuri drastice de restricție.

Am mutat învățământul pe online, am închis piețele, au decis carantinarea, iar rezultatele se văd. În săptămâna asta a fost un trend de scădere.

Deja cumulat pe 7 zile, avem un trend clar de scădere cu peste 5 mii de cazuri. Măsura carantinării a fost foarte bună. Descreșterea se accentuează pe măsură ce se respectă regulile.

Toate măsurile cumulate au dus la aceste reyultate. Au fost prognoze că vom avea 50 de mii de infectați, eu le-am spus că dacă oamenii respectă regulile, ajungem la descreșteri.

Economia nu ne permite un lockdown total, oamenii trebuie să îşi desfăşoare viaţa profesională cât mai aproape de normalitate. Noi am permis şi folosirea unor măşti de bumbac. Amenda vine când nu se poartă masca şi nu are nicio legătură cu neconformitatea măştilor.”

Sursa: RomâniaTV.net