Vești bune pentru pensionari. Anunț oficial: cresc pensiile

 Vești bune pentru pensionari. Anunț oficial: cresc pensiile

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a afirmat că pensiile vor crește, creșterile urmând să aibă loc anual, în perioada următoare.

Totuși, Cîțu a evitat să avanseze un procent care va fi luat în calcul la majorarea pensiilor, informează News.ro.

Florin Cîțu a precizat, într-o conferință de presă, că pensionarilor li se vor mări pensiile în fiecare an, în anii următoari, însă procentajul cu care acestea se vor majora urmează să fie stabilit în funcție de evoluția economică a României.

Același criteriu va fi luat în calcul și în ce privește majorarea salariului minim pe economie.

Pensiile vor crește în fiecare an
Întrebat dacă creșterea economică a României se va reflecta inclusiv în ce privește veniturile pensionarilor și nivelul salariului minim, ministrul de Finanțe a răspuns:

„Ştiţi foarte bine că am spus că pensiile vor creşte în fiecare an în perioada următoare. Vom vedea care va fi dinamica, dar vor creşte în fiecare an.

Da, ai nevoie de creştere economică pentru a creşte şi pensiile şi salariile şi creşterea economică se va reflecta în creşterea pensiilor şi a salariilor”.

„Nu am un procent pe care să îl pot avansa, doar vă pot spune că vor creşte pensiile în fiecare an în următoarea perioadă”, a continuat Cîțu.

Invitat să comenteze cererea sindicatelor de majorare cu 100 de lei brut a salariului minim, ministrul a spus că subiectul urmează să fie discutat în Consiliul Economic și Social.

„Aici pot să vă vorbesc doar ca economist. Ştiţi bine că Ministerul Finanţelor nu face parte din acel comitet tripartit, dar trimitem experţi şi acolo”, a adăugat Cîțu.

Pe de altă parte, el susține că majorările salariului minim ar trebui făcute după o formulă matematică strictă care să fie respectată pe o durată mai mare de timp.

Integral pe stirilezilei.biz

Enable Notifications    OK No thanks