Calendar creştin ortodox joi, 31 decembrie. Ce sfânt sărbătorim în ziua de Revelion?

 Calendar creştin ortodox joi, 31 decembrie. Ce sfânt sărbătorim în ziua de Revelion?

Ca în fiecare an, în ziua de Revelion creştinii sărbătoresc un sfânt important. Pe cine prăznuiesc românii pe 31 decembrie?

Conform calendarului creştin ortodox pe 31 decembrie credincioşii o sărbătoresc pe Sfânta Cuvioasa Melania Romana.

Cine a fost Sfânta Cuvioasa Melania Romana

Sfânta Cuvioasă Melania Romana s-a născut la Roma într-o familie de nobili, în a doua jumătate a secolului al IV-lea. A fost silită de către părinţii săi să se căsătorească cu un tânăr nobil, Alpinian, cu care a avut doi copii.

După naşterea celui de-al doilea copil, Melania şi Alpinian au hotărât să stea împreună doar ca frate şi soră.

Ce s-a întâmplat cu familia Cuvioasei Melania Romana

După o vreme, cei doi copii ai lor s-au mutat la Domnul. Atunci au hotărât să împartă averea săracilor, bisericilor şi manăstirilor.

Au călătorit în multe ţări şi cetăţi. Cuvioasa Melania postea foarte strict, avea rânduiala de rugăciune şi citea mereu în întregime toate Sfintele Scripturi. Sosind la Alexandria, ei au primit binecuvântarea Sfântului Chiril.

Întemeietoare a două mânăstiri de femei şi bărbaţi

După aceea, au călătorit la Ierusalim şi s-au stabilit la Muntele Măslinilor. Acolo Cuvioasa Melania a trăit într-o peşteră vreme de paisprezece ani. A întemeiat o mănăstire de bărbaţi şi o alta de femei.

La chemarea unei rude de-a ei, cuvioasa a călătorit la Constantinopol şi l-a convertit la credinţa creştină pe senatorul păgân Volusian. S-a întors la Muntele Măslinilor, unde a trecut la Domnul în anul 439.

Sursa: kanald.ro