Medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ, e printre eroii lumii care au marcat anul 2020

 Medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ, e printre eroii lumii care au marcat anul 2020

Medicul Cătălin Denciu, care a salvat mai mulţi pacienţi din incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ, se numără printre eroii care au marcat anul

2020, conform publicaţiei belgiene rtbf.be. Doctorul s-a ales cu arsuri pe 75% din suprafaţa corpului, după ce s-a aruncat în foc pentru a-şi salva pacienţii.

Medicul Cătălin Denciu a fost inclus de jurnaliştii belgieni de la rtbf.be pe o listă a eroilor care au marcat anul 2020, după ce a salvat mai mulţi pacienţi din incendiul din Piatra Neamţ.

„Acest medic român era de gardă la 14 noiembrie 2020 în unitatea de terapie intensivă de la spitalul din Piatra Neamţ. În momentul în care a izbucnit un incendiu, el efectiv s-a aruncat în foc pentru a încerca să salveze cât mai multe vieţi.

În ciuda sacrificiului său, zece pacienţi au decedat, iar şase au fost răniţi. Curajosul medic a suferit arsuri de gradul doi şi trei. A doua zi, el a fost transportat în Belgia, la spitalul militar Regina

Astrid, specializat în tratarea pacienţilor cu arsuri”, precizează publicaţia belgiană care a întocmit lista eroilor care au marcat anul 2020.

La o lună de la incendiul din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Neamț, în urma căruia 10 oameni și-au pierdut viața, medicul Cătălin Denciu, care a intrat în flăcări pentru pacienții săi, a fost detubat.

Medicii belgieni au reușit să-i refacă piciorul drept, dar Cătălin Denciu mai are nevoie de multe intervenții chirurgicale pentru arsurile pe care le are pe restul corpului.

Medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri pe 75 la sută din corp în timp ce încerca să-şi salveze pacienţii din incendiul care a cuprins secţia ATI a spitalului din Piatra Neamţ.

Sursa: romaniatv.net